Konkurrence: Soundtrack video af måneformørkelse – vind bling og medlemsskab!

Natten til den 21. januar 2019 var der måneformørkelse. Det blev bl.a. optaget af det danskudviklede SONG teleskop der står i Tenerife. Teleskopet bruges normalt til at lede efter exoplaneter, fjerne stjerner og for at måle stjerneskælv (sejt nok!).

En af teleskopets brugere fjernstyrede den kæmpe ‘kikkert’ ved vulkanen Teide under måneformørkelsen, hvilket der kom følgende video ud af:

Fra beskrivelsen af videoen på YouTube.

Videoen viser SONG observatoriet med vulkanen Teide i baggrunden i løbet af natten hvor måneformørkelsen fandt sted. De to indsatte videoer af Månen er optaget med to små teleskoper, som sidder på siden af SONG teleskopet og kikker i den samme retning som det 1-meter store teleskop. Dermed kunne der optages videnskabelige målinger med hoved-teleskopet imens der blev taget billeder med de to små teleskoper.

– fra beskrivelsen på YouTube af Aarhus Universitet.

KONKURRENCE !

Lav et soundtrack til den korte video af måneformørkelsen og send den til os på makemusic@rumkraft.dk så udvælger vi en vinder der offentliggøres 7. februar 2019. Den dygtige vinder får en omgang Rumklister, en Rumkop (som kan afhentes på Rumkraft) samt én måneds Spaceball medlemsskab.

Foto: Mads Fredslund Andersen

Ekstra info om SONG netværket

SONG teleskopet i Tenerife er et af otte teleskoper i SONG netværket, så hold øje med de kommende svedige billeder og videoer hvis du er Rumglad ligesom os 🙂

Læs mere om SONG netværket og teleskoper på Videnskab.dk.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.