Besøg hos EMOL på Syddansk Musikkonservatorium – Elektronisk musik og lydkunst

I starten af 2019 gæstede Rumkraft’s stifter og underviser Ras Kjærbo den elektroniske musiklinje på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. De har både en bachelor og kandidat i elektronisk musik og lydkunst, og havde booket 4 timers workshop og undervisning.

Mic Ryan fra det hedengangne DIEM, nu EMOL på SDMK.
Foto fra SDMK.dk

Workshoppen

Under forløbet kom vi ind på:

  • hvordan man kan (over)leve som elektronisk musiker og lydkunstner / kreativ skabende med teknologi i Danmark
  • hvorfor det er vigtigt at have styr på sin økonomi og kunne køre sin egen virksomhed
  • hvorfor man ikke skal være bange for at kaste sig ud i at starte en virksomhed
  • skattefradrag og økonomiske forlede / fælder
  • og vigtigst af alt, at man skal tro på hvad man laver og ikke give op!

Vi bygger instrumenter

Udover det gav Ras en introduktion til at bygge egne instrumenter og lydmoduler i Ableton Live, hvordan man kan bruge macroer, instruments racks og kreativ MIDI-mapping til at gøre idéerne og teknologien til spilbare, genbrugelige enheder.

Ras Kjærbo og Rumkraft gæster de elektroniske musikere på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg.

Fælles Link jam

For at fejre en fantastisk workshop sluttede vi af med en fælles Link jam. Deltagerne kastede sig alle på Rumkraft’s medbragte Link jam netværk og vi afprøvede i fællesskab de nybyggede instrumenter og lydmaskiner.

Vi tester de nybyggede instrumenter med en fælles Link jam.

“Rasmus (fra Rumkraft red.) leverede en indsigtsfuld og berigende artist talk om sig selv og sin spændende musikalske rejse, samt gav kærkommen råd og anbefalinger til virket som elektronisk musiker. Det være sig blandt andet, information om virksomhedsstiftelse, networking og skattefradrag. Herefter gennemførte Rasmus en nøjagtig gennemgang af sit setup, og igangsatte en inspirerende workshop i Ableton, som alle de deltagende engagerede sig i. Undervejs svarede han på avancerede tekniske spørgsmål, og de deltagende endte med at få et personligt bygget instrument i Ableton med sig hjem.”

Udtalelse fra booker Emil Aagaard Johansen ved EMOL, SDMK.

Related Articles

Responses

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.