Den elektroniske musikskole

Rumkraft er undervisning indenfor elektronisk musik - i øjenhøjde. Det skal være sjovt og nemt at gå til. Mantraet er ‘learning by doing' og du kan lære at bruge computeren som instrument til at komponere og udøve musik, DJe eller programmere - om du så spiller med dig selv eller sammen med andre. Teknologien lader dig skubbe til rammerne for både lyd, musik og performance, hvilket er noget vi elsker at udfordre hos Rumkraft.


Rumkraft Crew

Ras Kjærbo Ableton Certified Trainer
Ras Kjærbo underviser i Ableton Live og Push hos Rumkraft

Ras Kjærbo


Ableton Live, Push, Traktor, Komplete, improvisation, mixning, produktion

Musikteknolog og neuroscience entusiast, Ras Kjærbo, er en af Nordens få certificerede Ableton Live undervisere. Han elsker lyd, teknologi, hjernen og pesto, er uddannet biomediciner fra Roskilde Universitet, musikproducer fra Dubspot, New York og så har han senest studeret the cognitive neuroscience of music ved Goldsmiths, University of London. Siden etableringen af hans første undervisningsselskab i 2008, Ectopic Beats Music, har Ras været verden rundt med sine workshops; fra Indien til Amerika, over Polen, Tyskland, Nepal, og specielt rundt i Skandinavien. I 2015 kom turen til Rumkraft.


Lasse Munk

Lasse Munk


Max & Max for Live, Lyddesign, Arduino, lyd- og kunstinstallationer

Long time electronic musician, sound designer and creative coder. Educated at Sonic College and Radio France. Currently attending the Danish National School of Performing Arts in Copenhagen. Recently, Lasse initiated the multichannel festival, Deus Ex Machina, a project brought on by a passion for multichannel sound systems and binaural audio processing. He loves making clik beats and hacking / pushing hardware to their maximum potential (and more – CRASH !).


Kir underviser i jura og ophavsret for elektroniske musikere og kunstnere på Rumkraft

Daniel Nayberg


Ableton Live, Push, studie og indspilning, hardware

Daniel er uddannet performance designer fra RUC, smånørdet lydtekniker, eventmenneske, diy-fan, musikproducer og lejlighedsvis underviser med en forkærlighed for blinkende lys, knapper og bliplyde. Han er grundlægger af det socialøkonomiske lydinitiativ INSP! Sound, medstifter af Elektronisk Musik Danmark og har været involveret i et utal af festivaler og musikevents. For tiden er han optaget af at skabe og styrke mødesteder og miljøer omkring elektronisk musik.


Lars Rønne underviser i Ableton Live

Lars Rønne


Underviser i musikproduktion, live afvikling, Ableton Live og Push

Lars har indgået som bassist og kapelmester i mange forskellige konstellationer. Han er nuværende kapelmester for rapperen “Pede B” og har spillet på et hav af Danmarks spillesteder og festivaler med netop Pede. Som producer og elektronisk musiker har Lars arbejdet med sit eget projekt “ROBEAT”, som allerede nu har et par udgivelser bag sig og flere på vej. Ligeledes har Lars produceret musik for sangeren Morten Kjær (KIER) med hvem han også har spillet en del koncerter med i både Danmark, Tyskland og USA.


Sean Fields lab time assistent, pladedoktor og jungle connaisseur på Rumkraft

Sean Fields


Lab Time assistent og jungle connaisseur

Sean er interesseret i lydbranding og kognitiv neurovidenskab, specielt hvad angår musik-baserede løsninger på sundheds- og kommunikationsproblemer. I 2014 drog han til London for at læse til MSc i Music, Mind and Brain og dykkede ned i de biologiske og kognitive aspekter af musikalsk adfærd. Der fandt han Cord World Wide – et internationalt ‘music-first marketing consultancy’. Hos Cord engagerede han sig med forskning i musikpsykologi, effect-tracking af lydbrands og leverede videnskabeligt belæg til strategiske anvendelser af musik i en formidlingsmæssig sammenhæng. Sean elsker alle slags trommer og går ind for mere bas i København!


Rasmus Nagy praktikant ved Rumkraft

Rasmus Nagy


DJ / PRODUCER, EVENT OG LABEL MANAGER

Rasmus er en passioneret ung mand når det kommer til musik og uddannet i Performance Design fra Roskilde Universitet. Udover at bruge det meste af sin tid i sit studie er han en erfaren herre inden for DJ-faget og elsker lange sets på mørke fugtige klubber mere end noget andet. Hans passion for elektronisk musik startede i de unge teenage år, da han købte sin første plade med Kromestar i den lokale pladebiks. I dag driver han sit eget pladeselskab: TRTLNCK, der fokuserer på lyden af rå og ærlig techno i alle dens afskygninger og former. Vinyler og lyden af støj og støv er og bliver den ultimative fetich for Rasmus.


Andrew Solomon underviser i elektronisk musikteori på Rumkraft

Andrew Solomon


Praktisk musikteori, komposition, hørelære, produktion

Andrew har komponeret musik i mange år som klassisk pianist og guitarist, men med alderen kom interessen for det mere dansable, elektroniske musik. Nu er han producer og arbejder med tidssvarende og harmoniske temaer. Andrew har desuden båret mange hatte igennem sin karriere som ingeniør, konsulent og entreprenør.


DJ Jett underviser i DJing og scratch Serato og Traktor hos Rumkraft

DJ Jett


DJing, scratch, turntablism, Serato, Traktor, DJ rutiner

Bjarke kan godt lide pladespillere, mest fordi han kan scratche på dem, men også fordi de har sjove lys og knapper. Bjarke har deltaget i en række DJ konkurencer, DJ battles og spillet med et hav af rap-grupper. Han har haft små pladeselskaber med hip hop vennerne og laver beats til alt fra rock til rap.


Brendan Lindsay Webb


Host and creator of bi-monthly producer feedback session, Test Flight

With a rich musical history that stems way back in the early 90s, Brendan has spent almost as much time on stage as he has behind the scenes. Not only has Brendan spent many hours crafting music at home, in the rehearsal space and at the recording studio; he also makes a considerable contribution to the music industry by creating events, supporting his peers, and connecting artists around him.


Dugfriske updates

Nordens første!

Rumkraft blev etableret med ønsket om at skabe en fysisk ramme for elektroniske musikere og folk med hang til elektronisk musik og teknologi. Gruppen bag var enige om at der manglede et sådant sted i København. Vi er stolte af at være Nordens første Ableton Certified Training Center.


Ableton Certified Training Center

Ableton Push 2

Vi er stolte af at kunne udbyde undervisning på Ableton's nye udgave af deres musikinstrument, Push 2.


Nye lokaler

Holdet bag

Rumkraft er drevet og ledet af aktive musikere og teknologi-elskere. Vi har base i København, men rejser gerne land, rige og planet rundt for at undervise, optræde eller afvikle workshops


Holdet bag

Formål og værdier


  • Rumkrafts primære formål er at drøfte, ajourføre, skabe og udbrede viden inden for moderne musikteknologi og scenekunst. Målgruppen er ikke begrænset til en særlig gruppe, men søges tværtimod at favne så bredt som muligt.
  • Rumkraft vil desuden lægge særlig vægt på at fremme integrationen i det danske samfund ved at inddrage udsatte unge i lokalområdet i kreative processer omkring lyd- og musikproduktion.
  • Rammerne skal danne grundlag for medlemmernes lyst til at arbejde for Rumkrafts formål samt i fællesskab at styrke folkeoplysningen.
  • Resultatet af ovenstående vil gavne samfundslivet for såvel medlemmer og ikke-medlemmer ved udbredelse af viden, nye kunstformer og forståelse inden for de nævnte områder. Dette understøttes også af, at Rumkrafts medlemmer vil udgøre en bred faglig, social og aldersmæssig sammensætning.
At tilbyde førsteklasses undervisning på både begynder og avanceret niveau til alle med hang til elektronisk musik og musikteknologi.
At holde en åben dør og åbne arme politik, således at alle der har lyst til at være en del af Rumkraft, kan få lov til at deltage.
At være en ledende ressource og pålidelig kilde til information om musikteknologi.

Frisk på at lære noget?

Kontakt vores studievejleder i dag og få en snak om dine muligheder hos Rumkraft.

Studer ved Rumkraft